Historie

Eerdere edities

De organisatie van Kunstraffinaderij heeft reeds meerdere succesvolle Arts Fairs op haar naam staan. De eerste editie vond plaats in 2011 in de voormalige pershal van de Gelderlander. In 2012 en 2013 volgden twee edities in de Stevenskerk en de editie in september 2013 was in het Honigcomplex, waar Kunstraffinaderij mede de aftrap gaf voor de toestroom van de vele leuke initiatieven die er nu te vinden zijn. In mei 2016 en november 2017 werden de volgende edities in de Stevenskerk georganiseerd. De succesvolle editie van 2019 had het thema  Buiten Beeld.

Tijdens de 3-daagse evenementen presenteren zo’n 60 beeldende kunstenaars hun werk. Daarnaast is er een breed podiumprogramma waar artiesten uit verschillende disciplines een performance geven, zoals dans, theater en muziek.

 

Pershal Gelderlander

In 2011 werd de eerste succesvolle editie van Kunstraffinaderij gerealiseerd door een team kunstenaars in de voormalige pershal van de Gelderlander. Het pand met een industriëel karakter bleek een perfecte locatie voor Kunstraffinaderij. Het was enorm spannend om dit evenement te realiseren en de organisatie werd overdonderd door het enorme succes met een bezoekersaantal van 3000 mensen.

Stevenskerk

In het voorjaar van 2012 en 2013 werd Kunstraffinaderij gepresenteerd in de Stevenskerk. In deze klassieke ambiance met witte wanden, hoge ruimte en statige zuilen komt kunst volledig tot zijn recht.

In mei 2016 werd de artfair georganiseerd rondom het thema Op Hoogte. In de Stevenskerk werd een groot steigerpodium gebouwd waar kunst Op Hoogte te beleven was.

In november 2017 zocht Kunstraffinaderij De Verbinding. Naast de presentatie van 70 beeldende kunstenaars, waren er speciale activiteiten georganiseerd voor ouderen en kinderen.

Honigcomplex

In september 2013 was de vierde editie in het Honigcomplex. De Brinta-afdeling was schoongeveegd en er was 30.000 m2 ruimte beschikbaar voor kunst. Zeventig kunstenaars hebben hier hun werk gepresenteerd. Er was een groot overdekt terras met een uitgebreid muziekprogramma en kinderen konden in het gigantische complex een kunstroute per fiets afleggen waardoor zij de kunstobjecten op hun eigen manier konden beleven. Enkele kunstenaars hebben de gelegenheid gegrepen om een solo-expositie in te richten of een overzichtstentoonstelling te presenteren.

Voor een impressie verwijzen we naar een video van Max productie:

Wil je in contact komen met de organisatie?